Tači odbio da odgovara pred komitetom o slučaju gulenista

Izvor: B92, 26.Apr.2019, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači odbio da odgovara pred komitetom o slučaju "gulenista"

Hašim Tači je, posle ne odazivanja, došao da svedoči, ali je odbio da odgovara na pitanja parlamentarne komisije koja istražuje slučaj proteranih "gulenista".

Kosovski predsednik je doveo u pitanje kredibilitet komiteta zbog učešća međunarodnog eksperta, prenela je prištinska Gazeta ekspres.

On je odbio da odgovara na pitanja komiteta dok ne bude razjašnjen legitimitet učešća tog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << eksperta u radu komiteta.

U martu 2018. kosovske bezbednosne službe su kidnapovale i deportovale šest turskih državljana koje je Turska tražila pošto su osumnjičeni za saradnju sa vođom gulenističkog pokreta Fatulahom Gulenom, kojeg zvanična Ankara potražuje zbog njegove navodne umešanosti u organizaciju puča koji je u toj zemlji održan u leto 2016.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tači odbio da odgovara pred komitetom o slučaju "gulenista"

Izvor: Blic, 26.Apr.2019

Predsednik kosovskih privremenih institucija Hašim Tači danas je, posle nekoliko ne odazivanja, došao da svedoči, ali je odbio da odgovara na pitanja parlamentarne komisije koja istražuje slučaj proteranih "gulenista".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.