Tači kritikuje Haradinaja zbog dijaloga i veza sa Radoičićem

Izvor: N1 televizija, 08.Okt.2018, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači kritikuje Haradinaja zbog dijaloga i veza sa Radoičićem

Predsednik Hašim Tači održao je konferenciju za medije na kojoj je javno odgovorio javno na sve optužbe premijera Haradinaja. Tači je pozvao premijera da bude racionalniji i odgovorniji kada je reč o dijalogu. Ukazao je i na prijateljstvo Haradinaja sa Milanom Radoičićem, kao i na njegovu ulogu u preuveličavanju liste veterana.

Predsednik Tači započeo je svoju konferenciju navodima da OVK nije imala više od 12.000 boraca i pozvao političke stranke da se ne mešaju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u pravosuđe, prenosi KoSSev i dodaje da je to bio samo prvi deo govora koji je namenio premijeru Haradinaju, koji stalno tvrdi da ima 50 do 60 hiljada veterana.

“Zloupotreba liste veterana treba da se istraži do kraja. Svi mi znamo da nije bilo više od 12.000 veterana”, poručio je Tači.

"Dijalog nije umro”, dodao je Tači, odgovarajući na izjavu Haradinaja koja je preneta ranije danas: “Saučešće, ideja podele je umrla.“

Predsednik je potom pozvao Haradinaja da bude odgovorniji i racionalniji prilikom davanja izjava u vezi sa dijalogom.

U petak je Haradinaj rekao u selu Morina u Srbici da predsednik Tači ne sme da govori sa Srbijom o teritoriji Kosova.

“Siguran sam da premijer ima potrebu da koriguje svoju izjavu i stavove o procesu dijaloga”, rekao je Tači.

Tači je zadao i poslednji udarac Haradinaju, pomenuvši njegovo prijateljstvo sa Milanom Radoičićem iz Severne Mitrovice.

Optužio je Haradinaja da žrtvuje Preševsku dolinu samo zarad jednog čoveka, aludirajući na Milana Radoičića za kojeg smatra da je čovek sa glavnim uticajem na Severu.

“Ne mogu da žrtvujem ‘Preševsku dolinu’ zbog jednog čoveka na Severu”, rekao je Tači pred novinarima.

Na kraju konferencije, Tači je od Haradinaja zatražio da bude pametniji i snalažljiviji kada je u pitanju dijalog sa Srbijom.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.