Tači: Zaboravite na podelu KiM

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jul.2010, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Zaboravite na podelu KiM

Privremeni premijer samoproklamovane republike Kosovo Hašim Tači izjavio je u intervjuu današnjem izdanju lista Kosova Sot da se zauvek moraju zaboraviti ideje o specijalnom statusu, autonomiji, razmeni teritorija i podelama.

Tači je ocenio da je "politička ludost" govoriti o takvim idejama posle mišljenja Međunarodnog suda pravde u Hagu da proglašenjem nezavisnosti Kosova i Metohije nije prekršeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << međunarodno pravo.

Priština je spremna za međudržavnu saradnju, rekao je Tači, i dodao: "Za mene je nacionalni interes Kosova celovit, nema posebnih delova sa posebnom važnošću".

Na pitanje da li je spreman na dijalog sa vođama Srba sa severa Kosova i Metohije, Tači je odgovorio da je spreman da razgovara sa svakim legitimnim liderom, ali ne i sa paralelnim strukturama koje se suprotstavljaju zakonu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Tači: Niko ne može da ospori mišljenje MSP

Izvor: S media, 29.Jul.2010

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da će nakon savetodavnog mišljenja Medjunarodnog suda pravde Kosovo nastaviti da lobira za dalja priznanja, ocenivši da niko ne može da ospori stav tog suda...U intervjuu za današnje izdanje dnevnika "Bota sot" Tači je dodao da niko, ni pod kojim uslovima,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.