Tači: Za dobrobit svih građana

Izvor: B92, 07.Apr.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Za dobrobit svih građana

Prizren -- Hašim Tači je juče izjavio da će Vlada Kosova i ubuduće raditi za dobrobit svih građana Kosova, uključujući i Srbe.

Govoreći o izborima u Srbiji, premijer Kosova Hašim Tači izbegao je da direktno odgovori da li će se oni održati i na Kosovu, ali je ponovio da je Kosovo nezavisna država. "Kosovo radi na svojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << državnoj agendi sa međunarodnim predstavnicima. Gradićemo dobrosusedske odnose sa svim komšijama i sa Makedonijom koja je donela odluku da prizna Kosovo, što će biti obelodanjeno narednih dana", kazao je on.

On je dodao da će Kosovo razvijati odnose i sa Albanijom i Crnom Gorom, za koju je naveo "da će takođe brzo priznati nezavisnost".

Govoreći o odnosu sa Srbijom, Tači je kazao da se radi o odnosu dveju nezavisnih država, ali i da očekuje poboljšanje u tim odnosima.

"Treba razlikovati Srbe državljane Srbije od Srba koji žive na Kosovu i deo su vlade i parlamenta Kosova. Radićemo sa njima i za njih, za dobrobit zemlje i svih građana na Kosovu", rekao je Tači.

On je najavio skori početak radova na magistralnom putu Vrbnica-Merdare, koji će prolaziti i kroz atar prizrenske opštine, početak obnove tvrđave Kaljaja, hamama Mehmed paše u centru grada na Bistrici i modernizaciju osnovnih i srednjih škola.

"Početkom juna u Briselu će biti održana donatorska konferencija za Kosovo, a na osnovu pripremljenih projekata opštinska vlast u Prizrenu dobiće između 500 i 600 miliona evra za njihovu realizaciju", kazao je Tači.

Na poslednjim izborima Tačijeva Demokratska partija Kosova preuzela je vlast u Prizrenu od Demokratskog saveza Kosova i sa Bošnjacima, Turcima, Romima i Alijansom za Novo Kosovo Bedžeta Pacolija formirala novu opštinsku vlast.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.