Tači: Voz zaustavljen da se ne ponovi Panda

Izvor: B92, 19.Jan.2017, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Voz zaustavljen da se ne ponovi "Panda"

Priština -- Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je tražio da se zaustavi voz Beograd-Kosovska Mitrovica, jer se plašio da bi mogao da se ponovi slučaj "Panda".

Za prištinsku "Epoka e re", Tači je objasnio da nije on naredio da se zaustavi voz, ali da je zahtevao od kosovskog ministra unutrašnjih poslova Skendera Hisenija i kosovske policije da preduzme mere kako bi se sprečio voz da uđe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Kosovo.

On je kazao da je to učinio jer se plašio ponavljanja slučaja "Panda", kada su dvojica maskiranih ubica 1998. godine upali u kafić "Panda" u Peći i ubili šestoricu srpskih mladića.

Ta ubistva su i dalje nerasvetljena, a premijer Aleksandar Vučić je nedavno rekao da srpski organi znaju šta se desilo, da imaju imena, ali da se traže dodatni dokazi.

Takođe, Vučić je svojevremeno izjavio i da će Srbija morati da se "suoči sa mnogim strašnim stvarima, a jedan od primera je i zločin u Pandi".

Tači je pozdravio posao koji su obavili Hiseni i načelnik kosovske policije Špend Mađuni, ali nije pomenuo kosovskog premijera Isu Mustafu, piše "Epoka e re".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Zaustavljen voz, jer sam se plaššio ponavljanja "Pande"

Izvor: Blic, 19.Jan.2017

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je tražio da se zaustavi voz Beograd-Kosovska Mitrovica, jer se plašio da bi mogao da se ponovi slučaj "Panda"...Za prištinsku "Epoka e re", Tači je objasnio da nije on naredio da se zaustavi voz, ali da je zahtevao od kosovskog ministra unutrašnjih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.