Tači: Tužićemo Srbiju za genocid

Izvor: RTS, 21.Feb.2015, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Tužićemo Srbiju za genocid

Kosovo će od Srbije tražiti "ratnu odštetu" na temelju optužbi za genocid počinjen tokom rata 1998-99, izjavio je za tursku novinsku agenciju "Anadolija" kosovski ministar spoljnih poslova i zamenik premijera Hašim Tači. Kancelarija za KiM: Tači treba da se pozabavi problemima na Kosovu i Metohiji.
Prema njegovim rečima, Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će se obratiti Međunarodnom sudu pravde kada proceni "unutrašnje i međunarodne okolnosti".

"Srbija je neosporno počinila genocid na Kosovu. Imamo dokaze, imamo svedočanstva i ceo svet to zna", kaže Tači koji je 1999. bio politički vođa Oslobodilačke vojske Kosova.
"No, kako Kosovo još nije deo UN-a, pokušavamo da pronađemo pravne temelje kako bi podigli tužbu protiv Srbije za genocid i to dokažemo međunarodnom pravosudnom sistemu", rekao je Tači i podsetio da je većina najmoćnijih država sveta već priznala Kosovo, te da u skoroj budućnosti očekuja i ostala priznanja.
Hašim Tači ne treba da udara u ratne bubnjeve i priča o genocidu već da se pozabavi problemima na Kosovu i Metohiji, izjavio je zamenik direktora Kancelarije Vlade Srbije za KiM Dušan Kozarev, prenosi Beta.
Kozarev smatra da Tači treba da se pozabavi i osnivanjem međunarodnog suda za zločine Oslobodilačke vojske Kosova, koji bi trebalo da pozove na odgovornost komandante OVK najodgovornije za zločine.
"Poslednjih nedelja pojedini albanski rukovodioci su vidno nervozni, nema potreba da ličnom nervozom kvare atmosferu za pomirenje, normalizaciju i dijalog", navodi se u pisanoj izjavi zamenika direktora Kancelarije za KiM.
 
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Tači da ne udara u ratne bubnjeve"

Izvor: B92, 21.Feb.2015

Zamenik premijera Kosova Hašim Tači ne treba da udara u ratne bubnjeve i priča o genocidu već da se pozabavi problemima na Kosovu i Metohiji...To je izjavio zamenik direktora Kancelarije Vlade Srbije za KiM Dušan Kozarev...On smatra da Tači treba da se pozabavi i osnivanjem međunarodnog suda za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.