Tači: Solidan broj Srba će glasati

Izvor: B92, 13.Avg.2013, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Solidan broj Srba će glasati

Priština -- Kosovski premijer Hašim Tači ponovo je pozvao Srbe da izađu na lokalne izbore u pokrajini 3. novembra.

Tači je pri tom obećao i da će vlada u Prištini ispuniti sve obaveze za pripremu izbora.

Kosovski premijer je izrazio nadu da će Srbi na predstojeće izbore izaći "u solidnom broju", javio je Radio Slobodna Evropa.

"Nestrpljivo očekujemo izbor legitimnog lokalnog rukovodstva i u tom delu Kosova, kako bismo počeli sa socio-ekonomskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << investicijama koje će promeniti na bolje život građana, otvoriti nova radna mesta, i podstaći ekonomske i evropske reforme u tom delu Kosova“, kazao je Tači na zasedanju Vlade.

On je dodao da će izbori poslati najbolju evropsku poruku da se Kosovo kreće sigurnim koracima, i da ispunjava evropske kriterijume i standarde.

"Sada imamo i međunarodni sporazum koji stvara siguran ambijent za učešće na izborima i izbor rukovodstva ali i za funkcionalizaciju legitimnih i demokratskih institucija. U tome imamo podršku celog sveta. Što veće učešće Srba na severu daće još jači smisao celom ovom procesu, a kao premijer zemlje, uveravam Srbe na severu da ćemo im biti na usluzi, da ćemo ispuniti naše obaveze kako bismo izgradili nov i zajednički život", kazao je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tači ponovo pozvao Srbe da izađu na izbore na KiM

Izvor: Akter, 13.Avg.2013

Kosovski premijer Hašim Tači ponovo je danas pozvao Srbe da izađu na lokalne izbore u pokrajini 3. novembra

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.