Tači: Savetu bezbednosti predstaviću uspehe Kosova

Izvor: Blic, 09.Feb.2014, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Savetu bezbednosti predstaviću uspehe Kosova

Premijer Kosova Hašim Tači najavio je danas da će na sednici Saveta bezbednosti UN u ponedeljak u Njujorku govoriti o "pozitivnim kretanjima, uspesima i dostignućima" na Kosovu.

"Predstaviću poslednja dostignuća u našoj državi - demokratske i mirne lokalne izbore na celoj teritoriji Kosova i jačanje i konsolidovanje međunarodnog subjektiviteta. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kosovo je do danas priznalo 105 države", naveo je Tači u saopštenju.

Tači je dodao da dijalog Beograda i Prištine u Briselu "postaje primer za svet".

"Ostvarivanje sporazuma je ušlo u dinamičnu i opipljivu fazu za građane Kosova. Nastavljaju se demokratske reforme u politici, privredi i zakonodavstvu. Svakoga dana sa svakim građaninom gradimo evropsko Kosovo evroatlanskih vrednosti sa vizijom da budemo nerazdvojni deo UN, EU i NATO", naveo je Tači na svojoj Fejsbuk stranici.

Savet bezbednosti UN razmataće u ponedeljak tromesečni izveštaj generalnog sekretara Ban Ki Muna o situaciji na Kosovu u kojem je ocenio da je 2013. bila godina "značajnog političkog napretka" zahvaljujući dijalogu Beograda i Prištine i briselskom sporazumu.

Na sednici će govoriti i premijer Srbije Ivica Dačić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači preko Fejsbuka najavio teme o kojima će govoriti na SB UN

Izvor: Press, 09.Feb.2014

Tači je na svom Fejsbuk profilu napisao da će na sutrašnjoj sednici govoriti o "mirnim i demokratski organizovanim lokalnim izborima i međuanrodnom subjektivitetu koje je osnažen i konsolidovan"..."Dijalog između Kosova i Srbije nastavlja se u Briselu i postao je primer za ceo svet - sprovođenje...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.