Tači: Rešenje za sever je Ahtisarijev plan

Izvor: S media, 26.Okt.2011, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Rešenje za sever je Ahtisarijev plan

Kosovski premijer Hašim Tačim je rekao da je nastavak dijaloga Beograda i Prištine jako važan, a najbolje rešenje za sever Kosova je Ahtisarijev plan.

Hašim Tačim, premijer Kosova, izrazio je očekivanje da će dijalog Beograda i Prištine biti nastavljen, jer je jako važan, a kao najbolje rešenje za sever Kosova on vidi Ahtisarijev plan.

- Najbolje rešenje za sever Kosova je Ahtisarijev plan. To je jako velikodušan i kreativan >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dokument, koji sadrži punu zaštitu manjina. Gde Srbi žive na Kosovu važe ta manjinska prava - objasnio je Tači u intervjuu bečkom dnevniku "Kurir".

Kandić: Prihvatiti Ahtisarijev plan za Kosovo

Tači: Barikade nisu politički problem

Tači učvrstio odnose sa Austrijom

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Tači je rekao da je veoma optimističan da će biti nastavljen.

- Rešili smo mnoge tehničke stvari, a kao sledeće biće reči o regionalnoj saradnji i saradnji u oblasti energetike i telikomunikacija - dodao je on.

Tači je ocenio i da predizborna kampanja u Srbiji ne utiče na dijalog, koji je jako važan i koji će biti nastavljen. Prema njegovim rečima "izbori nemaju nikakav uticaj".

Kada je reč o međunarodnim misijama, Tači je ukazao da je Kfor veoma važan za bezbednost i stabilnost, dodajući da Euleks, EU i SAD podržavaju Kosovo u izgradnji demokratskih institucija "i na severu Kosova".

On je rekao da Kosovo primenjuje sve kriterijume i standarde EU, te da će ovih dana početi i pregovori oko vizne liberalizacije.

- Kraj viznog režima i slobodno putovanje će nas učiniti ravnopravnim sa svim Evropljanima. Uveren sam da će preostalih pet zemalja EU uskoro priznati Kosovo - naveo je Tači.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.