Tači: Preuzimamo vladavinu prava na severu Kosova!

Izvor: Vesti-online.com, 14.Avg.2010, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Preuzimamo vladavinu prava na severu Kosova!

Privremeni premijer na Kosovu i Metohiji Hašim Tači izjavio je danas u naselju Brđani u severnom delu Kosovske Mitrovice da će na severu pokrajine biti obnovljena vladavina prava i da sledeći korak treba da bude otvaranje suda.

Kako prenose prištinski elektronski mediji na albanskom jeziku, Tači je ovom prilikom razgovarao sa predsednikom opštine u Južnoj Mitrovici Avnijem Kastratijem o izgradnji 200 novih kuća u ovom delu grada, a vrednost tog projekta procenjena >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je na oko pet miliona evra.

Naselje Brđani koje je posetio Tači u pratnji Bajrama Redžepija i Sadri Feratija, ministara u privremenoj vladi u Prištini, jedno je od nekoliko mešovitih naselja u severnom delu Kosovske Mitrovice u kojem žive Albanci.

Tači je rekao da će se nastaviti sa investicijama koje idu u pravcu integrisanja Mitrovice u ujedinjen i jedinstven grad i za punu primenu plana za Kosmet koji je svojevremeno sastavio međunarodni posrednik Marti Ahtisari čiji plan za Kosovo nije usvojip Savet bezbednosti Ujedinjenih.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.