Tači: Optužbe o Velikoj Albaniji neosnovane

Izvor: B92, 26.Maj.2015, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Optužbe o Velikoj Albaniji neosnovane

Ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači je rekao pred Savetom bezbednosti UN da Kosovo osuđuje nasilje u Makedoniji.

On je takođe istakao i da je optužba o težnji da se stvori Velika Albanija "neosnovana", ali da je "Makedoniji potrebno više demokratije".

"Osuđujemo nasilje u Makedoniji, i dijalog je jedino rešenje. Nećemo nikakvu destabilizaciju. Makedonija je saveznik Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na putu ka Evropskoj uniji", rekao je Tači na sednici Saveta na kojoj se razmatra novi tromesečni izveštaj generalnog sekretara UN Ban Ki Muna o radu UNMIK-a na Kosovu.

Tači je rekao da "Kosovo poštuje Ohridski sporazum", kojim su 2001. godine zaustavljen konflikt Makedonaca i Albanaca, i da je "Velika Albanija neosnovana optužba".

Međutim, dodao je da je Makedoniji potrebno "više demokratije" i da je potrebna "međunarodna nezavisna istraga" nedavnog oružanog sukoba u Kumanovu.

Tači je takođe rekao da se o Velikoj Albaniji više govori u Beogradu nego u Prištini.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužba o Velikoj Albaniji je netačna

Izvor: Akter, 26.Maj.2015

Ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači je rekao danas pred Savetom bezbednosti UN da Kosovo osuđuje nasilje u Makedoniji, i da je optužba o težnji da se stvori Velika Albanija "neosnovana", ali da je "Makedoniji potrebno više demokratije"

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.