Tači: Nismo epicentar sveta, šta bismo bez SAD?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2019, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Nismo epicentar sveta, šta bismo bez SAD?

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, ponovio je danas da Priština ne može zbog "neprijateljstva" sa Beogradom da ugrozi strateški savez sa SAD i poručio da bi trebalo ukinuti taksu na robu iz centralne Srbije.

"Nemojmo misliti da smo epicentar sveta, gde bismo bili bez podrške Sjedinjenih Američkih Država?", upitao je Tači u izjavi za Report Tv, a prenosi RTK na srpskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jeziku.

Tači je rekao da je Kosovo "država u izgradnji", koja je u procesu unutrašnje i spoljne konsolidacije i koja, kako je naglasio, nema luksuz i ne može da kaže "ne" Vašingtonu.

"Niko nije mislio da bi Kosovo moglo da ospori savet SAD", rekao je Tači.

On je dodao i da bi taksa na robu iz Srbije trebalo da bude ukinuta.

Tači tvrdi da se, iako su takse na snazi, srpska roba "ponovo krijumčari" na teritoriju Kosova preko Makedonije, Crne Gore i Albanije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVE JE PRIZNAO: Bez Amerike NE BI POSTOJALI, plaše se nove PACKE iz Vašingtona - Tači pozvao na UKIDANJE TAKSI

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2019

Predsednik lažnih prištinskih institucija, Hašim Tači, ponovio je danas da Priština ne može zbog "neprijateljstva" sa Beogradom da ugrozi strateški savez sa SAD i poručio da bi trebalo ukinuti taksu na robu iz centralne Srbije...- Nemojmo misliti da smo epicentar sveta, gde bismo bili bez podrške...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.