Izvor: S media, 30.Dec.2012, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Neću se kandidovati za premijera

Kosovski premijer Hašim Tači najavio je da se na narednim izborima neće kandidovati za premijera, ali je dodao da njegova Demokratska partija Kosova (DPK) neće prepustiti premijersko nekoj drugoj stranci.

Istakavši da će DKP pobediti na narednim izborima, Tači je izrazio uverenje da će i Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja biti deo vladajuće koalicije, ali je naglasio da DPK neće prepustiti mesto premijera.

Tači je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da s predsednikom Alijanse Haradinajem nije razgovarao o vladinoj rekonfiguraciji, već o zajedničkim ciljevima, poput evropske perspektive i izborne reforme.

"Mi smo sada na pragu organizacije Izborne skupštine DPK-a, koja će biti održana 26. januara. Nakon skupštine, organi partije će doneti odgovarajuće odluke. Stranka, koja vodi zemlju daje ponude drugima, da se uključe u vladu, a ne drugi njoj", rekao je Tači za list "Epoka e re".

On nije isključio mogućnost da se za funkciju premijera kandiduje bivši šef rasformirane Obaveštajne agencije Kosova Kadri Veselji.

"Veselji i veliki deo vođstva DPK-a imaju snažnu sposobnost za izvršno, zakonodavno i predsedničko vođstvo. Ulazak Veseljija u DPK predstavlja energiju i organizacionu i idejnu kreativnost za ostvarenje svrhe i evropske vizije - evropsko Kosovo", rekao je Tači.

(Tanjug)

Foto: Beta/HINA/Tomislav Pavlek/DS
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Neću biti kandidat za premijera na sledećim izborima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Dec.2012

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da se na narednim izborima neće kandidiovati za premijera Kosova i nije isključio mogućnost da se za tu funkciju kandiduje bivši šef rasformirane Obaveštajne agencije Kosova (ŠIK) Kadri Veselji. "Jedno je sigurno, a to je da će Demokratska partija Kosova...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.