Tači: Moj dolazak u Beograd je izraz dobre volje

Izvor: RTS, 17.Apr.2015, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Moj dolazak u Beograd je izraz dobre volje

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači izjavio je da je njegova namera da dođe na jednu konferenciju u Beogradu 24. aprila izraz dobre volje "za mir, saradnju i pomirenje Kosova i Srbije".
Tači, jedan od vođa bivše OVK, ocenio je u intervjuu koji prenosi portal "Gazetaekspres" da je to u interesu celog regiona.

Hašim Tači je u Srbiji osuđen za terorističke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << napade, a na snazi je i poternica protiv njega zbog ubistva policajaca krajem devedestih godina. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je juče da će uhapsiti Tačija ako dođe u Beograd.
Zamenik premijera Kosova je, međutim, kazao da je vreme u kom je on osuđen u Srbiji "crni period kako za Srbiju tako i za region", kao i "da je to prošlost", prenosi Beta.
"Sada imamo nove lidere u Beogradu i ono što vidim na sastancima u Briselu predstavlja nadu i volju za evropske integracije. Moja je volja i poruka za lidere u Srbiji da zajedno radimo za miran i region saradnje, za dobrosusedske odnose, sa sigurnom evroatlanskom
budućnošću", rekao je Tači.
Prema njegovim rečima, na novom susretu predstavnika Kosova i Srbije u Briselu 21. aprila biće razmatrano pitanje međunarodnog telefonskog pozivnog broja za Kosovo "koji će biti prema evropskim standardima i novoj realnosti na Kosovu".
"Biće i drugih tema, ali ćemo nastaviti sa ostvarivanjem prethodnih sporazuma, posebno sistema pravosuđa koji je počeo konkretno da se primenjuje", rekao je Tači.
Sporazum o pravosuđu potpisan je na poslednjem susretu dve delegacije 9. februara.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.