Tači: Budućnost nam je Brisel i Vašington, a ne Beograd

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Budućnost nam je Brisel i Vašington, a ne Beograd

PRIŠTINA- Predsednik Vlade Kosova Hašim Tači ocenio je danas da inicijativa Srbije prema kojoj Međunarodni sud pravde treba da oceni zakonitost proglašenja nezavisnosti Kosova "ne doprinosi poboljšanju odnosa" Beograda i Prištine.

"Ova incijativa Srbije (pred UN) je vrlo loša incijativa i uopšte ne doprinosi poboljšanju odnosa između dve države, Kosova i Srbije. Ovim Srbija još jednom dokazuje svoju politiku koja nema vizije u odnosu na mir, stabilnost, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << međusobnu saradnju i integraciju u evroatlanrskim strukturama", rekao je Tači u Skupštini Kosova.

Prema njegovim rečima, ta i slične inicijative Srbije ne treba da plaše Kosovo na putu integracija, ekonomskog razvoja, demokratizacije.

"Svi mi treba jasno da kažemo da naša budućnost prolazi kroz Brisel i Vašington i nije vezana za Beograd", rekao je predsednik Vlade Kosova.

Tači nije isključio mogućnost da inicijativa Srbije pred UN bude uspešna, ali je ocenio da nema mogućnosti da sud odluči protiv nezavisnosti Kosova.

Skupština Kosova danas nastavlja raspravu o spoljnoj politici Kosova koju su kritikovali poslanici opozicije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.