Tači: Ahtisarijev plan se ne menja

Izvor: B92, 01.Nov.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Ahtisarijev plan se ne menja

Priština -- Kosovski premijer Hašim Tači ocenio je kao glasine navode o izmenama plana Martija Ahtisarija.

"Ustav Kosova i Ahtisarijev paket garantuju suverenitet i teritorijalni integritet Kosova, a takođe nude najviše standarde u Evropi kako bi se osigurala prava svih zajednica koje žive na Kosovu", rekao je Tači tokom razgovora sa članicom Evropskog parlamenta Doris Pak.

Ona je, navodi se u saopštenju iz kabineta kosovskog premijera, podržala napore za uspostavljanje reda i zakona na Kosovu, rekavši da je "sever neodvojivi deo Kosova, a da barikade predstavljaju nedemokratski vid protesta, jer negiraju osnovno pravo na slobodu kretanja”.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Nema "Ahtisarija plus"

Izvor: S media, 01.Nov.2011

Nema promene Ahtisarijevog plana. Na njemu se zasniva suverenitet i teritorijalni integritet Kosova, rekao Hašim Tači. ..Kosovski premijer Hašim Tači izrazio je rešenost da ojača vladavinu zakona i reda na celoj teritoriji Kosova, posebno u severnom delu, ocenivši kao glasine navode o izmenama...

Nastavak na S media...

Tači: Vlada odlučna u provođenju zakona na cijelom Kosovu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Nov.2011

Premijer Kosova Hašim Tači danas je, u Prištini, u razgovoru sa članicom Evropskog parlamenta Doris Pack, "izrazio odlučnost u provođenju vladavine prava i zakona na cijelom  teritoriju Kosova, posebno na sjeveru", javlja KIM radio. Kako je saopćeno, Tači je navode o izmjenama plana Martya...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Tači protiv plana Ahtisari plus

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Nov.2011

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da se čuju "glasine" o postojanju nekog plana Ahtisari plus, ali da o tome nema govora i da se plan Finskog diplomate ne može menjati.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.