Skupština Kosova obara Vladu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2010, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Kosova obara Vladu?

PRIŠTINA -

Skupština Kosova će naredne nedjelje, 28. oktobra, izglasati nepoverenje Vladi Hašima Tačija, najavljuju u današnjim izdanjima dnevni listovi na Kosovu.

Opoziciona stranka Alijansa Novo Kosovo (ANK) Bedžeta Pacolija već je počela skupljanje potpisa poslanika koji podržavaju prijedlog za izglasavanje nepovjerenja vlade, poslije povlačenja iz koalicije Demokratskog saveza Kosova, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Radio Slobodna Evropa.

Podršku inicijativi dao je i Demokratski savez Dardanije (DSD) Nedžata Dacija, takođe jedna od glavnih opozicionih partija.

Izvori dnevnika Koha ditore rekli su da će predlog, pored ANK i DSD, podržati i poslanici Demokratske partije Kosova premijera Hašima Tačija, kao i poslanici Srpske liberalne stranke.

Te partije zajedno imaju više od 60 poslanika u Skupštini Kosova, koliko je i potrebno za izglasavanje nepoverenja Vladi.

Ako ovaj predlog obezbedi više od 60 glasova onda će se ići na vanredne parlamentarne izbore koji bi mogli biti održani tokom decembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.