Samoopredeljenje neće da odgovori na Tačijev zahtev

Izvor: B92, 29.Mar.2020, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoopredeljenje neće da odgovori na Tačijev zahtev

Pokret Samoopredeljenje saopštio je u nedelju da neće odgovoriti na zahtev predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija.

Tačijev zahtev odnosi se na imenovanje novog mandatara iz te stranke koji bi mogao da formira vladu posle izglasavanja nepoverenja vladi Aljbina Kurtija.

"Izjave Tačija govore da pokreće njegove neustavne i neuspešne napore. Prema Ustavu Kosova, pozivajući se na član 82. koji se odnosi na raspuštanje Skupštine, tačka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2. kaže da predsednik raspušta skupštinu nakon uspešnog glasanja o nepoverenju", navodi se u saopštenju, prenosi prištinska Koha.

U saopštenju se dodaje i da očekuju da se situcija nastala pojavom koronavirusa prevaziđe i da nakon toga predsednik odredi datum vanrednih izbora na Kosovu. Tači je ranije najavio je da će poslati poziv za novi mandat u ponedeljak.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.