Rada Trajković neće s Tačijem

Izvor: Glas javnosti, 08.Feb.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rada Trajković neće s Tačijem

ČAGLAVICA - Nosilac Jedinstvene srpske liste Rada Trajković izjavila je da ona lično neće podržati Vladu Kosova, na čijem će čelu biti Hašim Tači, ali će učestvovati u radu parlamenta, dok su predstavnici ostalih srpskih stranaka na Kosovu spremni da učestvuju u Vladi Kosova.

"Neki članovi Jedinstvene srpske liste, mimo unutrašnjeg stranačkog dogovora, imali su neke susrete sa Tačijem. Srešćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << se i porazgovarati, ali ja lično, niti ću prisustvovati pregovorima, niti ću podržati Tačijevu vladu", rekla je Trajković KIM radiju.

Samostalna liberalna stranka najavila je da će učestvovati u Vladi Kosova i da u ovom sazivu očekuje veći broj ministarstava nego ranije.

Politički direktor liberala Dalibor Jevtić podsetio je da je ova stranka u prethodnom sazivu vlade imala dva ministarstva, a sada očekujemo najmanje tri.

"Želja nam je da dobijemo resore kroz koje ćemo moći da pomognemo, najpre srpskoj zajednici na Kosovu, a potom i svim građanima", rekao je Jevtić.

Vladu Hašima Tačija podržaće i Srpska demokratska stranka Kosova i Metohije, najavio je predsednik ove stranke Saša Đokić.

Đokić je u izjavi KIM radiju rekao da je rano govoriti o tome da li će ova partija dobiti neko ministarsko mesto i da treba sačekati pregovore i videti sve ponude.

Nece jer je nisu ni zvali.Ako je ta;i pozove evo nje trkom.Rada je tamo gde je vlast i gde su pare.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.