Počinje izgradnja 50 kuća za Rome

Izvor: S media, 21.Apr.2010, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje izgradnja 50 kuća za Rome

Izgradnja 50 kuća za najugroženije porodice iz romskih kampova Česmin Lug i Osterode počinje sutra u Kosovskoj Mitrovici, a polaganju kamena temeljca prisustvovaće ambasador SAD Kristofer Del i predsednik i premijer Kosova Fatmir Sejdiju i Hašim Tači.

Projekat, pored izgradnje kuća, predvidja da se budućim vlasnicima - Romima, Aškalijama i Egipćanima obezbedi zdravstvena zaštita, obrazovanje, mogućnost da dodju do prihoda, da se registruju i dobiju pravnu pomoć, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << potvrdjeno je Beti u Ambasadi SAD u Prištini.

Izgradnju tih kuća u romskom naselju pored Američke agencije za medjunarodni razvoj USAID pomažu i Vlada Kosova i Kancelarija za veze Evropske komisije.

U ime USAID-a polaganju kamena temeljca prisustvovaće direktorka Patriša Rajder. Pored nje tu će biti i gradonačelnik Mitrovice Avni Kastrati i ministar za povratak i zajednice Saša Rašić.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U južnom delu Kosovske Mitrovice 50 kuća za romske porodice

Izvor: Glas javnosti, 22.Apr.2010, 07:13

KOSOVSKA MITROVICA - U južnom delu Kosovske Mitrovice danas će zvanično početi izgradnja 50 kuća za najugroženije romske porodice, koje se nalaze u kampovima na severu Kosova...Kako je saopšteno iz američke ambasade na Kosovu, izgradnja kuća za Rome, Aškalije i Egipćane koji se trenutno nalaze...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.