Petrović sa Tačijem

Izvor: RTS, 29.Dec.2010, 02:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović sa Tačijem

Kosovski liberali Slobodana Petrovića spremni za koaliciju sa partijom Hašima Tačija. Novi savez zasnovan na evropskim vrednostima. "Niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno", rekao Petrović.

Demokratska partija Kosova Hašima Tačija dobila je prvog koalicionog partnera, Samostalnu liberalnu stranku Slobodana Petrovića, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je rekao da je njegova partija spremna da nastavi saradnju sa dosadašnjim partnerima "zasnovanu na evropskim vrednostima".

"Dobro iskustvo koje smo imali u prošlom mandatu u kosovskim institucijama i partijama koje su bile na vlasti pomoći će nam pri odluci da budemo deo buduće Vlade. Verujem da imamo sve razloge da prihvatimo da budemo deo buduće Vlade Kosova", rekao je Petrović albanskom servisu Bi-Bi-Sija.

Tačijeva stranka već više od dve sedmice pokušava da pronađe koalicione partnere za sastav nove kosovske vlade, ali za sada nijedna od ključnih albanskih stranaka nije prihvatila da stupi u savez sa kosovskim demokratama, pre svega zbog ozbiljnih problema koji su pratili glasanje 12. decembra.

Opozicija je Tačijevu stranku optužila za brutalnu krađu glasova, a ista sudbina prati i Petrovićeve liberale, koji su na izborima u srpskim sredinama, van severa Kosova, osvojili većinu glasova, ali uz slavu protesta ostalih stranaka.

Komentarišući izveštaj specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija, u kojem je Tačija optužio da je šef mafije, koja kontroliše trgovinu drogom, belim robljem i oružjem na Kosovu, te da je ta grupa bila uključena u krađu organa otetih Srba, Petrović je rekao da su "svi nevini dok se ne dokaže  drugačije".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.