Optužnica je farsa. Niko neće smeti da hapsi Tačija, Haradinaja i Veseljija

Izvor: B92, 25.Jun.2020, 13:15

"Optužnica je farsa. Niko neće smeti da hapsi Tačija, Haradinaja i Veseljija"

Beograd -- Udruženje porodica kidanpovanih i ubijenih na KiM saopštilo je danas da ne veruje da će Hašim Tači i Kadri Veselji biti uhapšeni.

To udruženje je podizanje optužnice ocenilo kao farsu i političku igru zapada.

Porodice kidnapovanih i ubijenih na KiM, optužuju i Fatmira Ljimaja i Ramuša Haradinaja zbog zločina počinjenih u Klečki, Radonjić jezeru, Lapušniku, Likovcu i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugim mestima 1998.godine.

"Nećemo Žutu kuću, imamo dokaze za Klečku, Radonjić jezero, Likovac, Lapušnik i logore za Srbe 1998. godine", kažu u tom udruženju.

Kako je navedeno, iako je optužnica Karle del Ponte i Dika Martija podignuta za zlodela počinjena u "Žutoj kući", godine su učinile svoje i svi dokazi o "Žutoj kući" su uništeni.

"Mi imamo čvrste dokaze - kosti u krematorijumu i krečani u Klečki i Radonjić jezeru. Počinioc Fatmir Ljimaj komandant OVK držao je logore za Srbe 1998. godine u Klečki, Lapušniku, Likovcu. Haradinaj je tvorac masovne grobnice Srba 1998 u Radonjićkom jezeru".

Bez optužnice za komandnu odgovornost OVK neće biti pravde za srpske i kosmetske žrtve, poručuje Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM.

Takođe, poručuju Ričardu Grenelu da nema dijaloga sa ratnim zločincima OVK.

"Ubeđeni smo da je ova optužnica farsa, jer niko, ni Euleks neće smeti da hapsi Haradinaja, Tačija, Ljimaja i Veseljija zbog straha od takozvane vojske OVK Kosova, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.