Tačijeva stranka najveći gubitnik

Izvor: B92, 02.Dec.2013, 07:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tačijeva stranka najveći gubitnik"

Beograd -- Generalni sekretar Vlade Veljko Odalović kaže da su rezultati drugog kruga lokalnih izbora na Kosovu pokazali da Srbi u pokrajini imaju poverenje u državu.

On je ocenio da je stranka Hašima Tačija najveći gubitnik izbora.

U izjavi za Radio-televiziju Srbije, Odalović je rekao da su na izborima izgubili svi oni koji su se trudili da "obezglave" buduću Zajednicu srpskih opština, pre svega Demokratska partija Kosova kosovskog premijera Hašima Tačija.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Odalović je rekao da sada treba obratiti pažnju na centralne izbore na Kosovu, za koje se pretpostavlja da bi mogli biti organizovani na proleće, i za koje Srbi treba da se pripreme i na njih izađu što jači, kako bi ostvarili što bolji rezultat.

On je dodao da treba raditi i sa drugim političkim opcijama Srba koje su ostvarile dobre rezultate na izborima, kako bi se stvorio jedinstveni i široki front i kako bi se napravio što bolji izborni rezultat.

Odalović je ocenio da se mogu očekivati problemi sa Prištinom nakon održavanja lokalnih izbora ali da više niko ne može da porekne da će Zajednica srpskih opština imati legitimitet srpske zajednice na Kosovu.

On je podsetio da je Građanska inicijativa "Srpska", koju je podržavala Vlada Srbije, pobedila u svim opštinama osim u Štrpcu.

Prema njegovoj oceni, to znači da Srbi u pokrajini imaju poverenja u Vladu Srbije, uprkos nekim teškim odlukama koje su donete i da će taj rezultat biti veoma važan momenat prilikom formiranja Zajednice srpkih opština i rešavanja budućih problema.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Odalović: Gubitnici oni koji su hteli da obezglave ZSO

Izvor: Blic, 02.Dec.2013

Generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović ocenio je danas da su rezultati drugog kruga lokalnih izbora na Kosovu pokazali da Srbi u pokrajini imaju poverenje u državu Srbiju i ocenio da je stranka Hašima Tačija najveći gubitnik izbora...U izjavi za Radio-televiziju Srbije, Odalović je rekao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.