Nema pritisaka za politički dijalog sa Beogradom

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2012, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema pritisaka za politički dijalog sa Beogradom"

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je danas da nema pritisaka za početak političkih razgovora sa Srbijom i ocenio da se radi o obostranom interesu "dve države, ali i regiona".

 Nema pritisaka : Hašim Tači  

"Nema pritisaka za politički dijalog. U interesu je dve države da bude sastanaka visokog političkog nivoa, susreta dobrosusedskih odnosa. Normalizacija odnosa podrazumeva integrativnu budućnost celog regiona", rekao je Tači >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za Radio-televiziju Kosova.

 

Prištinski mediji javljaju da u kosovskoj vlasti postoje različita mišljenja o političkom dijalogu Kosova i Srbije.

 

Predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići, koji je i funkcioner Tačijeve Demokratske partije, za prištinske medije je rekao da je potrebno obezbediti jedinstvo političkog faktora i dobro se pripremiti za dijalog.

 

"Kosovo ima ljudi koji kompetentno mogu da razgovaraju sa Srbijom bez bojazni da će pogrešiti", rekao je Krasnići za dnevnik Epoka e re. On smatra da za razliku od razgovora o tehničkim pitanjima treba mnogo pažljivije birati predstavnike Kosova koji će učestvovati u političkim razgovorima i da ti razgovori moraju biti dobro

pripremljeni i transparentni.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.