NEVEROVATNO: PETICIJA PROTIV MARTIJA U PREŠEVU I BUJANOVCU

Izvor: Kurir, 13.Jan.2011, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVEROVATNO: PETICIJA PROTIV MARTIJA U PREŠEVU I BUJANOVCU

PRIŠTINA - Peticiju protiv navoda izvestioca Saveta Evrope Dika Martija, koji je optužio OVK i jednog od njenih vođa Hašima Tačija za trgovinu organima kosovskih Srba, ovih dana potpisuju i Albanci u opštinama Preševo i Bujanovac, preneli su danas prištinski mediji.

Potpisivanje peticije organizuju Udruženja ratnih veterana OVK.

U Preševu i Bujanovcu potpisivanje peticije je organizovala organizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << veterana bivše Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe. Potpisivanje peticije u Preševu i Bujanovcu je javno, a organizatori su preneli da bezbednosne službe Srbije to ne ometaju.

Albanci u opštinama na jugu centralne Srbije potpisivaće peticiju do 15. januara. Prethodno je potpisivanje peticije organizovano na Kosovu, Albaniji i Makedoniji.

Organizacije proizašle iz OVK su prilikom pokretanja peticije početkom ovog meseca navode da je Marti uvredio albanski narod.

"Mi, uznemireni građani potpisujemo ovu peticiju kao odgovor na izveštaj Dika Martija, kojim on pokušava da ocrni naciju, naše pravo i borbu za slobodu i nezavisnost od totalitarnog režima Srbije ...", navodi se u tekstu peticije.

Po okončanju potpisivanja peticije, ona će biti upućena Savetu Evrope.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.