Makron pozvao Vučića i Tačija na sastanak

Izvor: RTS, 12.Nov.2019, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron pozvao Vučića i Tačija na sastanak

Predsednik Francuske Emanuel Makron pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sastanak. Izveštač RTS-a je nezvanično saznao da je i predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači pozvan da im se pridruži.
Nije poznata konkretna tema sastanka Makrona, Vučića i Tačija.  
Vučić se i sinoć sastao sa Emanuelom Makronom posle večere koju je francuski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predsednik priredio za šefove država, vlada i predstavnike međunarodnih organizacija. To je bio prvi bilateralni sastanak Makrona s nekim od šefova država, koji će prisustvovati otvaranju Drugog pariskog foruma o miru.
Vučić je razgovor ocenio kao "veoma srdačan, dobar, otvoren i prijateljski".
Posle razgovora je rekao da Evropa čeka formiranje vlade u Prištini.
"Verujem da će potom pozvati i jedne i druge da se razgovara i pronađe neki kompromis", naglasio je predsednik Vučić. 
Istakao je da nije bilo nikakvih razgovora iza zatvorenih vrata i da mu je Makron rekao da bi želeo da Evropa posreduje i dođe do rešenja kosovskog problema.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.