Izvor: Vostok.rs, 26.Jun.2020, 08:54

Kremlj pažljivo prati razvoj situacije vezane za optužnicu za ratne zločine protiv Tačija

Kremlj vrlo pažljivo prati razvoj situacije, vezane za optužnicu za ratne zločine koja je uručena Hašimu Tačiju, izjavio je portparol predsednika, DmitriJ Peskov.
„Pažljivo pratimo kako se to može odraziti na pregovore. Za sada znamo da je nakon ove odluke Tači odustao od putovanja bilo gde i učestvuje na bilo kakvim sastancima u inostranstvu. Zato sada vrlo pažljivo pratimo razvoj situacije“, rekao je Peskov, komentarišući optužbe na račun Tačija za ratne zločine. Specijalizovano tužilaštvo u Hagu podnelo je Specijalizovanim većima Kosova na ispitivanje optužnicu u deset tačaka protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija i drugih lica, koja se terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje. U optužnici se navodi da Tači, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.