Krasnići: Kosovu potrebna kvalitetnija vlada

Izvor: Blic, 16.Mar.2010, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasnići: Kosovu potrebna kvalitetnija vlada

Predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići izjavio je danas u Prištini da podržava incijativu premijera Hašima Tačija za rekonstrukciju vlade.

Kransići je posle sednice Predsedništva Skupštine Kosova ocenio da je Kosovu potrebna kvalitetnija vlada.

"Skupština Kosova se neće mešati u pitanja najavljenih promena u vladi. Premijer Kosova prema ustavu ima pravo da izvrši rekonstrukciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlade. Mi kao Skupština, poslanici ali i kao predstavnici vlasti želimo da se sve izvrši na osnovu interesa koji će omogučiti novi kvalitet vladavine na Kosovu", rekao je Krasnići.

Ne želeći da navede imena ministara koji eventualno treba da odu, Krasnići je rekao da Kosovo ima potrebe za promenama u vladi.

Dnevnik "Zeri" u elektronskom izdanju piše da se očekuje promena po dva ministra iz Demokratske partije Kosova i Demokratskog saveza Kosova koje su koalicioni partneri.

Kao mogući ministri koji će biti zamenjeni, navode se ministar finansija Ahmet Šalja, ministar bezbednosnih snaga Fehmi Mujota, ministar unutrašnjih poslova Zenun Pajaziti i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Idriz Vehapi, svi iz DPK.

Kao kandidiati za zamenu se pominju i ministarka pravde Nekibe Keljmendi, ministar lokalne uprave Sadri Ferati i ministar zdravlja Aljuš Gaši, iz DSK.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.