Kosovo dobija 110 miliona evra kredita od MMF-a

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2010, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo dobija 110 miliona evra kredita od MMF-a

Kosovska vlada i Međunarodni monetarni fond postigli su danas sporazum za dobijanje kredita od 110 miliona evra, pod vrlo povoljnim uslovima, saopštio je na konferenciji za novinare u Prištini premijer Hašim Tači.

Tači je dodao da je sa MMF-om razvijen ekonomski razvojni plan koji predviđa uključivanje donacija koje su pre dve godine obećali Evropska unija i Svetska banka.

Program sa MMF-om >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << predviđa period od godinu do godinu, tokom kojeg će Kosovo iskoristiti kredit od 110 miliona evra.

Deo programa obuhvata sprovođenje Zakona o radu, Zakona o ratnim veteranima i Zakon o penzijskom osiguranju.

Vođa delegacije MMF-a na Kosovu Jirgen Odenius rekao je da će kreditom kosovske institucije preuzeti mere za poboljšanje budžeta, kako bi stvorile fiskalnu stabilnost.

Ovo je prvi kredit koji samoproglašene vlasti Kosova potpisuje sa nekom međunarodnom monetarnom organizacijom.

Kosovo je prošle godine postalo član MM-a i Svetske banke.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovu kredit od 110 miliona evra

Izvor: B92, 27.Maj.2010

Priština -- Kosovska vlada i MMF postigli su sporazum za dobijanje kredita od 110 miliona evra, pod vrlo povoljnim uslovima, saopštio je premijer Hašim Tači... On je kazao da će, zahvaljujući sporazumu, Kosovo imati privredni rast od šest odsto godišnje...Tači je dodao da je sa MMF-om razvijen...

Nastavak na B92...

Kosovo dobija 110 miliona evra kredita od MMF

Izvor: Mondo, 27.Maj.2010

Kosovska vlada i Međunarodni monetarni fond postigli su danas sporazum za dobijanje kredita od 110 miliona evra, pod vrlo povoljnim uslovima.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.