Kosnet sa političkim liderima u Prištini – padaju takse ili vlada?

Izvor: RTS, 31.Jan.2019, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosnet sa političkim liderima u Prištini – padaju takse ili vlada?

Sastanak ambasadora SAD u Prištini, Filipa Kosneta sa liderima privremenih institucija, Hašimom Tačijem, Kadrijem Veseljijem i Ramušom Haradinajem, na temu ukidanja nametnutih 100 odsto uvećanih taksi za proizvode iz Srbije i BiH, završen je, preneli su prištinski mediji.
Učesnici sastanka, koji je trajao nešto oko sat vremena, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << još se nisu se obraćali medijima, pa za sada nije poznato da li se tokom ovog susreta došlo do nekog dogovora.
SAD su u više navrata zahtevale od Prištine da ukine nametnute 100 odsto uvećane takse kako bi se otvorio put za nastavak dijaloga sa Beogradom o normalizaciji odnosa.
Odbijanje Haradinaja da to učini bez prethodnog priznanja kosovske nezavisnosti od Srbije stvorilo je probleme u funkcionisanju vladajuće koalicije, što bi moglo da dovede do prevremenih parlamentarnih izbora.
Haradinaj je, inače, jedini od lidera stranaka vladajuće koalicije koji se protivi ukidanju taksi, a kako je juče izjavio, makar i po cenu pogoršanja odnosa sa SAD.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači razgovarao sa Boltonom: Priština spremna za pravnoobavezujući sporazum

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2019

Tači je objavio da je večeras razgovarao sa savetnikom za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džonom Boltonom i pomoćnikom američkog državnog sekretara Vesom Mičelom, poručivši im da je Priština spremna da nastavi dijalog sa Beogradom u cilju postizanja sveobuhvatnog rešenja i pomirenja..."Razgovarao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.