Izvor: Beta, 21.Mar.2010, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Skup na Brdu kod Kranja neuspešan

BEOGRAD, 21. marta 2010. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić ocenio je da skup lidera Zapadnog Balkana na Brdu kod Kranja nije bio dobro organizovan i da je bio neuspešan.

Jeremić je na RTS-u u subotu uveče rekao da je skup, kome nije prisustvovao predsednik Srbije Boris Tadić zbog učešća premijera Kosova Hašima Tačija, "i pored svih uloženih napora, na kraju imao učinak koji je daleko ispod svih očekivanja".

"Borba za očuvanje ustavnog poretka, borba za očuvanje teritorijalne celovitosti bila je daleko važnija od učešća na neformalnom, i, nažalost, ne naročito dobro osmišljenom i organizovanom skupu. Nije velika šteta zato što je ovaj skup doživeo neuspeh, bilo bi dobro da je bio uspešan, ali biće prilika u budućnosti", kazao je Jeremić.

Šef srpske diplomatije je kazao da je Srbija tražila da se poštuju dogovor i ranije utvrdjena pravila. Srbija je tražila da Kosovo na medjunarodnim skupovima učestvuje prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN, a ne kao nezavisna država.

"To domaćini, nažalost, nisu bili u prilici da ispune i pod takvim okolnostima nije bilo za očekivati da se tamo pojavi predsednik Srbije i najviši zvaničnici EU", rekao je Jeremić.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić: Konferencija kod Kranja ispod očekivanja

Izvor: Vesti-online.com, 20.Mar.2010, 22:59

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da je učinak konferencije na Brdu kod Kranja, uprkos svim naporima, ispod svih očekivanja..."Mogli su tamo da budu svi, mogao je iza te konferencije da ostane neki trag, jer na kraju krajeva, imamo zajedničko gledanje na budućnost", rekao je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Jeremić: Neuspešan skup kod Kranja

Izvor: Radio 021, 21.Mar.2010

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić ocenio je da skup lidera Zapadnog Balkana na Brdu kod Kranja u Sloveniji nije bio dobro organizovan i da je bio neuspešan.

Nastavak na Radio 021...

Učinak konferencije ispod svih očekivanja

Izvor: S media, 21.Mar.2010

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić ocenio je da je konferencija zemalja zapadnog Balkana na Brdu kod Kranja "imala učinak ispod svih očekivanja", dodavši da sve zemlje regiona, i pored razlika, imaju zajedničko gledanje na budućnost. .."Svi mi želimo miran, prosperitetan i integrisan Balkan...

Nastavak na S media...

Pobeda Srbije u Kranju

Izvor: Press, 21.Mar.2010

Potpuni fijasko konferencije lidera zapadnog Balkana na Brdu kod Kranja predstavlja diplomatsku pobedu Srbije, ocenjuju spoljnopolitički analitičari za Press .Oni, međutim, upozoravaju da Srbiji treba što manje takvih pobeda da ne bi na kraju bila dovedena...

Nastavak na Press...

Za ponedeljak, 22. mart

Izvor: NaDlanu.com, 22.Mar.2010, 09:34

BEOGRAD, 22. marta 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi u današnjim izdanjima najviše pažnje posvećuju reagovanjima na regionalnu konferenciju u Sloveniji i ekonomskim i političkim temama u Srbiji. ALO - "Vuk Drašković se odrekao Kosova", piše list u analizi stavova lidera Srpskog pokreta...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.