Iz UN objašnjeno: Tači i Haradinaj nisu zvanično pozvani

Izvor: Vesti-online.com, 26.Sep.2018, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz UN objašnjeno: Tači i Haradinaj nisu zvanično pozvani

Prištinska delegacija, koju čine Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Bedžet Pacoli, nije dobila poziv za sednicu Generalne skupštine UN, izjavila je portparolka UN Eri Kaneko i dodala da predstavnici privremenih vlasti u Prištini u Njujorku borave u privatnoj poseti.

- Oni zvanično nisu pozvani, razlozi su poznati, i u Njujorku mogu biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << samo privatno - rekla je Eri Kaneko, demantujući na taj način informaciju prištinske televizije Klan Kosova, koja je javila da Tači učestvuje u radu Generalne skupštine.

Kako je prenela prištinska Bota sot, pozivajući se na Preševa jon, Eri Kaneko je objasnila da u radu Generalne skupštine učestvuju predstavnici država članica UN po pozivu, a u raspravi na visokom niovu mogu govoriti samo predstavnici država članica i stalnih posmatrača. Precizirala je da Priština nema ni status stalnog posmatrača u UN, već da su to samo Vatikan i Palestina.

To sada praktično objašnjava i zašto niko iz prištinske delegacije nije bio na večeri koju je za učesnike Generalne skupštine prvog dana zasedanja priredio američki predsednik Donald Tramp.

U Prištini je ranije najavljivano da će se Tači, tokom zasedanja Generalne skupštine, sastati sa Trampom, ali je neposredno pred njegov odlazak u Njujork iz kabineta kosovskog predsednika rečeno da je taj susret neizvestan jer nije potvrđen.

Inače, 73. redovno zasedanje Generalne skupštine UN okupilo je u sedištu te svetske organizacije delegacije iz 193 države članice, koje čine predsednici i premijeri tih država, među kojima su i delegacije Albanije, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Grčke.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.