Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2018, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj i Tači aktivirali upravljački tim za statut ZSO

PRIŠTINA - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj i predsjednik Hašim Tači, aktivirali su upravljački tim koji će se baviti sastaljvanjem statuta Zajednice opština sa srpskom većinom, prenosi danas prištinski portal Koha ditore.

Prema saopštenju iz kosovske vlade, "sastavljanje statuta će biti transparentan i sveobuhvatan proces, koji će obavljati tri radna mehanizma: Upravljački tim, Implementaciona komisija i Nacionalna konsultativna grupa, koji će garantovati >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << učešće čitavog političkog spektra, civilnog društva i ostalih relevantnih mehanizama društva“.

Kosovska vlada navodi da će u ovaj proces biti uključeni i međunarodni mehanizmi, i ovo ocenjuje kao važan korak na evroatlantskom putu Kosova, prenosi Koha.

U saopštenju se dodaje da će na kraju procesa konačni nacrt statuta, zajedno sa direktivom, biti poslat Ustavnom sudu kako bi se osigurala potpuna usklađenost sa kosovskim ustavom.

Kosovska vlada navodi da ovim korakom ispunjava i međunarodnu obavezu, „dokazujući svoju posvećenost na evroatlantskom putu“.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ULTIMATUM DAO REZULTATE Haradinaj i Tači aktivirali upravljački tim za statut ZSO

Izvor: Blic, 04.Apr.2018

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj i predsednik Hašim Tači, aktivirali su upravljački tim koji će se baviti sastaljvanjem statuta Zajednice opština sa srpskom većinom, prenosi danas prištinski portal Koha ditore.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.