Han u ponedeljak u Prištini razgovara o 4 značajna pitanja

Izvor: B92, 01.Dec.2018, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han u ponedeljak u Prištini razgovara o 4 značajna pitanja

Evropski komesar za proširenje i politike dobrosusedstva Johanes Han u ponedeljak će se sasatati s Hašimom Tačijem, Ramušom Haradinajem i s Kadrijem Veseljijem.

Prištinska televizija Klan Kosova saznaje da će tokom sastanka Han razgovarati o četiri značajna pitanja.

To su pitanje liberalizacije viza, odnosno uvrštenje predloga Evropske komisije i Evropskog parlamenta o liberalizaciji viza na sastanku Evropskog saveta 6. decembra, ali, kako naglašavala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << televizija, bez realnih mogućnosti za konkretan rezultat.

Sledeća tema će biti "poštovanje državnosti Kosova prilikom procedura ulaska roba na Kosovo", što u konkretnom slučaju znači razgovori o taksama koje su uvedene Srbiji i Bosni i Hercegovini i deklaracijama na robi koja se uvozi na Kosovo iz te dve zemlje.

Treće pitanje je sprovođenje sporazuma Kosova i Srbije o energetici, a četvrto pitanje je avijacija.

Televizija ocenjuje da će Han biti vrlo oštar kada je taksa uvedena za Srbiju i BiH i zatražiće ukidanje takse što, ako se ne dogodi, može imati za posledicu političku izolaciju Kosova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.