Han: Put ka sporazumu Beograda i Prištine će trajati još nekoliko meseci

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2018, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han: Put ka sporazumu Beograda i Prištine će trajati još nekoliko meseci

Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han ne očekuje da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef privremenih institucija u Prištini Hašim Tači u petak, na novoj rundi dijaloga, postići dogovor, već da će put ka sporazumu trajati još nekoliko meseci.


Han je agenciji APA prilikom posete Tbilisiju rekao da u petak od nove runde dijaloga ne očekuje nikakvu „finalizaciju“, jer je za to još prerano.


On očekuje da će dogovor Beograda i Prištine trajati još nekoliko meseci, i naglašava da dve strane treba dalje da rade na dogovoru.


Prema njegovim rečima, ima još mnogo pitanja koja, u vezi najnovije javne debate, treba rešiti.


Na novoj rundi dijaloga sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini u Briselu Han očekuje da će biti razmatrano dosadašnje stanje.     

Tanjug

Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

U Briselu danas počeli pregovori vlade Srbije i brda

Izvor: Njuz.net, 05.Sep.2018

BRISEL, 5. septembar, 2018, (Njuz) – Pregovori između vlade Srbije i brda u Grdeličkoj klisuri koje blokira izgradnju koridora 10 počinju danas u Briselu nakon što ni posle nedelju dana konflikta koji preti da preraste u oružani sukob, nije postignut nikakav dogovor između Srbije i brda. . Prva...

Nastavak na Njuz.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.