HARADINAJ IMA 30 DANA! UNIŠTIĆU GA! Tačijeva BESA Amerikancima pravi politički cunami na Kosmetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2019, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"HARADINAJ IMA 30 DANA! UNIŠTIĆU GA!" Tačijeva BESA Amerikancima pravi politički cunami na Kosmetu

Hašim Tači obećao je Amerikancima da će Priština ukinuti takse, te da će se političke scene skloniti Ramuša Haradinaja u roku od mesec dana.

U razgovoru sa izaslanicima Donalda Trampa, koji su u Prištini razgovarali sa albanskim političkim predstavnicima, Tači je dao besu da će Priština ispuniti sve zahteve SAD, uključujući nastavak dijaloga sa Beogradom.

- Tači je ponovio da Priština ni po koju cenu i ni pod kojim okolnostima neće dopustiti da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odnosi i posebno prijateljstvo sa SAD bude narušeno - saopšteno je iz Tačijevog kabineta.

Pored Tačija, na sastanku sa Džonom Eratom i Vilijamom Berklijem, američkim zvaničnicima Nacionalnog saveta za bezbednost, Fatmir Ljimaj potvrdio je spremnost da postupi po nalogu SAD, dok je Špend Ahmeti negirao Tačijevu tvrdnju da je i on obećao poslušnost Trampovim ljudima.

Inače, razgovorima je prisustvovao i Haradinaj, ali je on demonstrativno napustio sastanak posle sat vremena.

Ozbiljnost namere da Haradinaja pusti niz vodu, Tači je pokazao i time što je posle sastanka sa Amerikancima iste noći otišao u kuću Ise Mustafe da dogovori novo formiranje većine i rušenje Haradinaja sa mesta premijera.

- Ako bi došlo do prekombinovanja vlade, od 39 mandata, koliko ima koalicija oko DPS (Tači), Alijanse za budućnost Kosova (Haradinaj) i Inicijative za Kosovo (Ljimaj), aktuelnom tzv. predsedniku privremenih institucija pripalo bi 22, čim bi imao mogućnost da sa Mustafom, ali i onih 12 poslanika koji su se odvojili od Samoopredeljenja, manjinama koje imaju 20 poslaničkih mesta i samostalnim poslanicima sruši Haradinaja - objašnjavaju izvori iz Prištine.

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, Milovan Drecun kaže da Tači može da prekombinuje političku scenu bez ikakvih problema jer su se međunarodnoj zajednici smučile njihove igrarije.

- Tači i Mustafa su mogli to da urade i pr, ali se sada očigledno plaše mogućih sankcija Zapada, posebno SAD. Oni mogu odmah da ukinu takse, samo da odluče. Haradinaj neka manevarski prostor, politički je mrtav - tvrdi Drecun.

ČETIRI ADUTA: Srpsko oružje kupuje TREĆINA SVETA, a evo šta donosi najviše novca (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.