Izvor: B92, 12.Nov.2009, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejt i Tači za TV na srpskom jeziku

Priština -- Međunarodni civilni predstavnik na Kosovu Piter Fejt i premijer Kosova Hašim Tači složili su se da je potrebno osnivanje TV kanala na srpskom jeziku na Kosovu.

"Tokom prošle godine rad u medijskom sektoru je pokazao da osobe na Kosovu koje se služe srpskim jezikom žele da dobiju informacije i zabavu producirane ovde na Kosovu, na svom jeziku", kazao je Piter Fejt.

"Velika je korist za građane na kanalu na srpskom jeziku koji mogu povezati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zajednice i dodatno raditi sa postojećim lokalnim medijima na srpskom jeziku", naveo je Piter Fejt.

"Premijer i ja sada nameravamo da sarađujemo sa relevantnim činiocima kako bi stvorili upravljačku grupu za ovaj projekat. Tražićemo od te grupe da pripremi TV kanal koji je urednički nezavisan, ukorenjen na Kosovu i prema najvišim profesionalnim standardima", rekao je on.

Hašim Tači je kazao da je nezavisan televizijski kanal na srpskom jeziku odobren na svim nivoima Vlade Kosova.

"Kanal će biti snažno podržan, jer je sloboda izražavanja na maternjem jeziku ustavna obaveza i neotuđivo je pravo svakoga. I dalje sam ubeđen da će ovaj projekat za medij još više pojačati osećaj za zajedništvo, kao i da sve nealbanske zajednice – a naročito srpska zajednica – osećaju da su na Kosovu na svome", rekao je Tači.

"Spremni smo da sarađujemo sa svim zainteresovanim stranama u ovom važnom procesu i zahvalni smo na podršci ICO-u i ICR-u", kazao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.