U pritvoru čovek koji je ubijao za tajnu službu

Izvor: S media, 02.Maj.2010, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U pritvoru čovek koji je ubijao za tajnu službu

Misija Euleksa je produžila kućni pritvor za Nazim Blaca, koji je javno saopštio da je odgovoran za politička ubistva i druga krivična dela koje je izvršio kao pripadnik kosovske tajne službe, a po narudžbini funkcionera Demokratske partije Kosova na čijem je čelu premijer Hašim Tači.

"Nazimu Blaca je produžen kućni pritvor za još 60 dana", rekla je portparolka Euleksa Karin Lindal za dnevnik "Koha ditore".

U medjuvremenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << još uvek se ne zna ko će braniti Blacu tokom najavljenog sudskog procesa, pošto su kosovski advokati saopštili da neće preduzeti ovaj slučaj.

Na Kosovu je u toku proceš licenciranja medjunarodnih advokata i list navodi da postoji mogućnost da Blacu brani jedan američki advokat.

Kosovske TV stanice su krajem novembra emitovale ranije snimljenu izjavu Blace o ubistvima koja je navodno, s drugim pripadnicima Kosovske informativne službe, počinio od 1999. godine do kraja 2006. godine.

On je u tom video zapisu naveo da je reč o 17 ubistava, pokušaja ubistava i pretnji. U video zapisu je priznao da je ubio nekadašnjeg pripadnika Službe bezbednosti Ibuša Klokošija.



Blaca je izjavio da su njegovi glavni nalogodavci bili ministar odbrane u Privremenoj vladi Kosova, sada visoki zvaničnik DPK Azem Sulja, poslanik i visoki funkcioner Demokratske partije Kosova Džavit Haliti i drugi visoki funkcioneri DPK.


Ti funkcioneri su negirali da poznaju Blacu i ocenili da se radi o smišljenom plasiranju neistina pred drugi krug izbora za predsednike opština na Kosovu i pred početak rasprave o legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova pred Medjunarodnim sudom pravde u Hagu.

Blaca je navode ponovio na konferenciji za novinare u Prištini, posle čega je uhapšen, odredjen mu je kućni pritvor, a njegovim tvrdnjama je otvorena istraga.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Euleks produžio kućni pritvor Nazimu Blaci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2010

PRIŠTINA - Misija Euleksa je produžila kućni pritvor za Nazim Blaca, koji je javno saopštio da je odgovoran za politička ubistva i druga krivična dela koje je izvršio kao pripadnik kosovske tajne službe, a po narudžbini funkcionera Demokratske partije Kosova na čijem je čelu premijer Hašim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.