Ambasada SAD u Prištini pozvala Tačija da imenuje predstavnike CIK-a

Izvor: RTS, 26.Mar.2019, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada SAD u Prištini pozvala Tačija da imenuje predstavnike CIK-a

Ambasada Sjedinjenih američkih država u Prištini saopštila je da je zabrinuta zbog kašnjenja u imenovanju članova Centralne izborne komisije, čime se sprečava funkcionisanje ove institucije, te pozvale predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija da odmah imenuje nove članove.
Ambasada SAD zabrinuta je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << duže od godinu dana zbog neimenovanja deset članova Centralne izborne komisije jer je to, kako navode, onemogućilo komisiju da obavlja svoje osnovne funkcije, navedeno je u saopštenju, prenosi Koha.
"Više od 30 članova skupština opština i poslanika kosovske skupštine nisu bili u mogućnosti da preuzmu dužnost zbog kašnjenja. Ovaj neuspeh je pojačao percepciju javnosti da je čak i jedna od najefikasnijih i najnepartijskih institucija podložna političkom uplitanju", navodi se u saopštenju Ambasade.
Iz Ambasade SAD pozvali su Tačija da odmah imenuje članove komisije kako bi se ovoj instituciji vratila mogućnost da radi pouzdanoi u korist kosovskog naroda.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Američka ambasada: Tači da odmah imenuje članove CIK

Izvor: B92, 26.Mar.2019

Ambasada SAD u Prištini saopštila je da je zabrinuta zbog kašnjenja u imenovanju članova Centralne izborne komisije, čime se sprečava funkcionisanje institucije..Američka ambasada je pozvala predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija da odmah imenuje nove članove...U saopštenju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.