Albanci i Hašim Tači želeli da dobiju sve! Vučić JASAN: Borim se za Srbiju, ali tražimo kompromisno rešenje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2018, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci i Hašim Tači želeli da dobiju sve! Vučić JASAN: Borim se za Srbiju, ali tražimo kompromisno rešenje!

Dogovorene dve stvari

- Današnji razgovori u Briselu bili su veoma složeni i dogovoreno je da se oni nastave kako bi se tražio zajednički imenitelj kompromisnog rešenja, kao i da se sačuva mir i stabilnost u odnosima Beograda i Prištine - ocenio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pročitajte i:

On je u kratkoj izjavi  posle sastanka rekao da današnji razgovori svakako nisu bili laki i da postoje dve stvari oko kojih su se dogovorili. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Jedna je da razgovore nastavimo, da pokušavamo da tražimo zajednički imenitelj kompromisog rešenja i druga stvar je da čuvamo mir i stabilnost u odnosima između Beograda i Prištine - rekao je Vučić.

Naveo je i da bi Albanci i Hašim Tači želeli da dobiju sve i traže sve za Albance sa Kosova, dok se Beograd trudi da pronađe kompromisno rešenje u kome nijedna strana ne bi bila unižena.

- Ja se naravno borim za Srbiju i srpsku stranu u kojoj interesi druge strane ne bi bili sasvim zanemareni - rekao je Vučić  i dodao da pozicija i razgovori nisu laki za bilo koga.

- Važno je da se razgovara, da se sačuva mir i rešavaju problemi za budućnost, zbog budućnosti i da ne bi bilo sukoba kakvih je bilo ranije - rekao je predsednik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.