Vakcinisano više od 62.000 ljudi

Izvor: S media, 29.Dec.2009, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vakcinisano više od 62.000 ljudi

Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević izjavio da je do danas vakcinisano više od 62.000 gradjana protiv novog virusa gripa tipa A H1N1 i pohvalio tri beogradska doma zdravlja u kojima su utrošene isporučene doze vakcine.

"Neke od tih ustanova danas će dobiti nove količine >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vakcina, a u naredna dva dana svi koji su potrošili do sada isporučene doze", kazao je ministar na konferenciji za novinare u Ginekološko-akušerskoj klinici Kliničkog centra Srbije.

On je savetovao zdravstvene radnike da se što pre vakcinišu, kao i roditelje da vakcinišu decu tokom raspusta i istakao da je neodgovorno da to ne urade.

"Stav pojedinca da je jak i zdrav je pogrešan jer se novi virus može preneti a da prenosilac sam nema simptome bolesti. Niko od nas nije pusto ostrvo i vakcinacija je pitanje solidarnosti i odgovornosti sa drugima", rekao je Milosavljević.

Ministar je rekao da će vakcinacija biti nastavljena istim tempom i da je dosadašnji odziv veći od svakog odziva do sada kada je reč o vakcinama protiv sezonskog gripa.

On je dodao da je jedna vakcina dovoljna i da je to zvaničan stav Svetske zdravstvene organizacije, odnosno da je potrebno da se samo jednom primi vakcina.

Usvojen plan razvoja zdravstvene zaštite

Vlada Srbije usvojila je danas Plan razvoja zdravstvene zaštite Srbije od 2010. godine do 2015. godine, izjavio je ministar zdravlja Tomica Milosavljević.

Milosavljević je rekao da je plan stručni i politički dokument koji usmerava razvoj zdravstvenog sistema u skladu sa ukupnim razvojem društva.

"Plan je instrument za dalji razvoj sistema i zasniva se na analizi zdravstvenog stanja stanovništva, potreba stanovništva za zdravstvenom zaštitom, raspoloživih kadrovskih, finansijskih i drugih mogućnosti", rekao je Milosavljević.

Naveo je da je plan rezultat velikog napora i zdravstvenog saveta Srbije i Ministarstva zdravlja, posle širokog konsultativnog okvira obezbejenog tokom nekoliko meseci.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.