Još dvojica učesnika Univerzijade zaraženi novim gripom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2009, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još dvojica učesnika Univerzijade zaraženi novim gripom

BEOGRAD - Dvojica učesnika Univerzijade, sportisti iz Ugande i Argentine oboleli su od virusa novog gripa tipa A (H1N1), potvrđeno je danas u firmi "Univerzijada Beograd 2009".

Kako je navedeno, sportisti, kod kojih je otkriveno obolevanje od novog gripa su već pri pojavi prvih simptoma izolovani i smešteni na infektivnom odeljenju Vojno-medicinske akademije.

Sportisti se osećaju dobro i reč je o slučajevima sa blagom kliničkom slikom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navode u "Univerzijadi".

Epidemiolozi potvrđuju da je reč o osobama koje su u Srbiju već ušle sa virusom, ali bez razvijenih simptoma, tako da nema nikoga ko je grip dobio u samom sportskom selu.

Lekari ekipa koje su smeštene u "Belvilu" sarađuju sa lekarskom službom u tom Univerzitetskom selu i svakog jutra podnose medicinske izveštaje o stanju svakog pojedinačnog člana delegacije, zbog čega su i registrovani slučajevi koji bi, van ovakve organizacije, možda prošli i neprimećeno.

Prvi oboleli od novog gripa među učesnicima Univerzijade registrovan je pre četiri dana kod sportiste iz Australije.
Pogledaj vesti o: H1N1

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.