Za nedelju dana počinje Guča festival – evo šta nas očekuje

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 14:33

Za nedelju dana počinje Guča festival – evo šta nas očekuje

Za tačno nedelju dana počinje najiščekivaniji događaj u Srbiji – Guča festival, od 9. do 13. avgusta! Ovogodišnje izdanje donosi novi koncept koji će osvežiti tradiciju Sabora trubača koja traje više od 6 decenija.

Festival ovde godine, osim Dragačevskog sabora trubača, donosi i Predsaborske dane, koji će nas uvesti u praznično raspoloženje već od 9. avgusta, koncertom jednog od najvećih boema domaće narodne muzike – Ace Pejovića. Već sutradan, na istom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mestu – na Stadionu u Guči, najveća zvezda domaće i regionalne scene Aleksandra Prijović održaće spektakularan koncert, pripremajući nas za vrhunski doživljaj koji nas očekuje od 11. do 13. avgusta.

Ove godine Sabor trubača slavi svoje 62. izdanje, uz bogat program koji će nas, kao i svaki put, zavesti muzikom, plesom i tradicijom. Nastupiće najveća trubačka imena sa ovih prostora – Dejan Petrović Big band, Bojan Krstić, Elvis Bajramović, Dragan Pavlović, Marko Trnavac, Dejan Lazarević, Saša Kristić sa svojim orkestrima, prošlogodišnji pobednici Sabora, kao i Nacionalni ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“. Poslednjeg saborskog dana održaće se takmičenje trubačkih orkestara finalista, a prodefilovaće i neka od najvećih imena srpske narodne scene. Tako će u nedelju, 13. avgusta, prava poslastica za ljubitelje narodnog melosa biti i nastup narodnog orkestra sa gostima solistima – Nikolom Rokvićem, Banetom Mojićevićem, Stevanom Anđelkovićem i Aleksandrom Tirnanićem.

Sabor trubača je sinonim za neponovljivu atmosferu koja prožima svaki kutak Guče. Uz zvuke trube i velikog broja gostiju iz zemlje i inostranstva, Guča će ponovo postati jedinstveni svetski muzički epicentar, koji bar jedanput u životu morate posetiti. Pored muzike, Guča će vas oduševiti bogatim kulturno-umetničkim programom, gde ćete imati priliku da upoznate srpsku tradiciju, rukotvorine i bogatu gastronomsku ponudu ovoga kraja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Guča

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Za nedelju dana počinje Guča festival – evo šta nas očekuje

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2023

Za tačno nedelju dana počinje najiščekivaniji događaj u Srbiji - Guča festival, od 09. do 13. avgusta! Ovogodišnje izdanje donosi novi koncept koji će osvežiti tradiciju Sabora trubača koja traje više od 6 decenija...Festival ovde godine, osim Dragačevskog sabora trubača donosi i Predsaborske...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.