U GUČI SVE BOLJE ZVUČI Počinje dragačevski sabor trubača

Izvor: Blic, 09.Avg.2017, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U GUČI SVE BOLJE ZVUČI" Počinje dragačevski sabor trubača

Počinje trubačko ’’ludilo’’. Po 57. put danas su zagrmele trube u Dragačevu i trubiće do nedelje 13. avgusta. Prvi gosti pristižu sa svih strana željni dobre zabave, jer u Guči sve bolje zvuči.

Iako će zvanično saborska zastava biti podignuta u četvrtak u 11 časova, danas na pozornici Centra za kulturu posetioce sabora očekuje prava trubačka poslastica.

U 20 časova na pozornici Centra za kulturu održaće se polufinalno takmičenje seniorskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trubačkih orkestara. Četiri orkestra će se boriti za mesto u finalnom takmičenju koje je predviđeno za subotu, 12. avgusta u 20 časova.

Već u 21 čas, očekuje vas koncret mladog i talentovanog Marka Gligorijevića koji je pobrao najveće simpatije publike, zato i ne čudi što mu je dodeljena nagrada Prva truba publike na 56. Saboru trubača.

Od 22 časa, posetioci će imati priliku da uživaju u kulturno-umetničkom programu. U njemu učešće uzima Rade Jorović koji će pevati uz trubačku podršku orkestra „Dragačevske trube“ iz Guče, kao i pevačka grupa „Srpska šajkača“ iz Puhova.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JUŽNJACI kreću na GUČU

Izvor: OkRadio.rs, 09.Avg.2017

U Guči počinje 57. sabor trubača, na kome će po tradiciji učestvovati u orkestri iz Vranja i Pčinjskog okruga. Pored nadmetanja za najbolji orkestar, takmičiće se i majstori trube. Od ukupno 18 prijavljenih kapelnika šestorica su iz Pčinjskog okruga.   Za “Zlatnu trubu” ove godine...

Nastavak na OkRadio.rs...

Sabor u Guči: Nemce kupus opčinio!

Izvor: Večernje novosti, 09.Avg.2017

Kapije dragačevske prestonice danas otvorene za posetioce 57. Sabora trubača GUČA nije običan vašar. Obišao sam ih na stotine. Ona je nešto posebno. Ima neku višu ideju, nešto skrovito, što svakog ko je poseti, bilo sa kog kraja sveta da je, dotakne u dušu. Guča je...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.