Otvoren Sabor trubača u Guči!(VIDEO)

Izvor: S media, 05.Avg.2012, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Sabor trubača u Guči!(VIDEO)

Sabor trubača u Guči otvorila je jutros, u 10 sati, operska diva Radmila Bakočević, koja je i domaćin Sabora, himnom manifestacije "Sa Ovčara i Kablara", a u pratni trubačkog orkestra Gorana Rankovića.

Zastavu je svečano podigao Dragan Gligorijević, direktor Međunarodnog centra za unapređenje turizma, a dobrodošlicu prisutnima je poželo i predsednik Saborskog odbora i opštine Lučani Mladomir >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Sretenović.

"Deo mene nikada nije otišao odavde. Iako sam postala građanin sveta, nikada nisam prestala da budem dete Dragačeva", kazala je Tanjugu Bakočevićeva.

Ona je dodala da ovaj sabor predstavlja "dušu jedne regije, dušu jednog naroda", istakavši da je od prvog takmičenja koje je održano 1961. godine Sabor dobio okvire jednog velikog međunarodnog, muzičkog događaja.

Bakočevićeva je otkrila novu ploču na spomeniku trubaču, koju je poklonila "Karić fondacija".

Prema rečima organizatora, Sabor trubača u Guči je jedan od događaja koji našu zemlju čine jedinstvenom na kulturološkoj i turističkoj mapi sveta, a "svetkovina trube" Srbiju promoviše u najboljem svetlu, kao zemlju optimizma, veselja i iskrenog gostoprimstva

Tradicionalni 52. Dragačevski sabor trubača u Guči trajaće do 12. avgusta, okupiće 50 trubačkih orkestara, a organizatori očekuju više od pola miliona posetilaca iz zemlje i inostranstva.

(Tanjug, Foto: Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Guči očekuju pola miliona gostiju

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Avg.2012

GUČA - Tradicionalni 52. Dragačevski sabor trubača u Guči, koji počinje sutra i traje do 12. avgusta, okupiće 50 trubačkih orkestara i više od pola miliona posjetilaca iz zemlje i inostranstva, najavili su organizatori.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Truba na putu Guča–Kragujevac

Izvor: Politika, 05.Avg.2012

U Guči danas svečano počinje 52. Dragačevski sabor trubača..Guča – Pred spomenikom trubaču u središtu Guče, danas u 10 sati, svečano će biti otvoren 52. Dragačevski sabor. Domaćini, po tradiciji, zdravicom tada poručuju posetiocima da će u narednih sedam dana biti dragi gosti u trubačkoj...

Nastavak na Politika...

Sabor u Guči čeka pola miliona gostiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2012, 03:50

GUČA -..Tradicionalni 52. Dragačevski sabor trubača u Guči, koji počinje danas i traje do 12. avgusta, okupiće 50 trubačkih orkestara i više od pola miliona posetilaca iz zemlje i inostranstva, najavili su organizatori...Dragačevski sabor je jedinstveno takmičenje narodnih trubačkih orkestara...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Danas počinje Sabor u Guči, očekuje se pola miliona gostiju

Izvor: Politika, 06.Avg.2012

GUČA - Tradicionalni 52. Dragačevski sabor trubača u Guči, koji počinje danas i trajaće do 12. avgusta, okupiće 50 trubačkih orkestara, a organizatori očekuju više od pola miliona posetilaca iz zemlje i inostranstva...Dragačevski sabor je jedinstveno takmičenje narodnih trubačkih orkestara...

Nastavak na Politika...

Danas počinje Sabor trubača u Guči

Izvor: NaDlanu.com, 06.Avg.2012

U Guči danas počinje 52. Dragačevski sabor trubača na kojem će se takmičiti 50 trubačakih orkestara iz Srbije i inostranstva, a u drugim programima nastupiti više od 1.000 učesnika... Kod "Spomenika trubaču" u centru varošice, Sabor će u 10 sati svečano otvoriti operska diva Radmila Bakočević,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Otvoren Sabor trubača u Guči

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Avg.2012

Dragačevski sabor trubača, na kojem se takmiči 50 trubačkih orkestara, otvoren je danas u Guči i trajaće do nedelje 12. avgusta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Trubački sabor u Guči počinje danas (video)

Izvor: Danas, 06.Avg.2012

Danas počinje 52. Dragačevski sabor trubača u Guči, a takmičiće se 50 trubačkih orkestara iz Srbije i inostranstva, među kojima su i oni iz Brazila, Portugalije, Nemačke, Francuske, Italije, Slovenije i Makedonije. Policija najavljuje pojačanu kontrolu saobraćaja oko Guče i apeluje na vozače...

Nastavak na Danas...

Počeo Sabor u Guči

Izvor: Studio B, 06.Avg.2012

Tradicionalni 52. Dragačevski sabor trubača u Guči, koji je počeo danas trajaće do 12. avgusta...Ovogodišnji sabor okupiće 50 trubačkih orkestara i više od pola miliona miliona posetilaca iz zemlje i inostranstva, najavili su organizatori.

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.