Oluja i grad uništili Guču!

Izvor: Vesti-online.com, 07.Avg.2010, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oluja i grad uništili Guču!

Nevreme koje je kasno popodne zahvatilo Guču i okolinu pričinilo je velike štete na poljoprivrednim kulturama, a oštećeno je i nekoliko desetina kuća, izjavio je večeras predsednik opštine Lučani Slobodan Jolović.

Prema njegovim rečima u jednom delu opštine proglašena je elemetarna nepogoda, a nevreme je pričinilo višemilionsku šetetu.

"Najviše su stradala sela Turice, Vranjice i Veles. Uništeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je nekoliko automobila, vetar je bio jak i čupao drveća, skidao crepove sa kuća i oluke“, naglasio je Jolović.

On je istakao da lokalna samouprava nema sredstava da sanira posledice nevremena, zbog čega očekuje pomoć Vlade Srbije.

Načelnik sektora za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiša Broćić izjavio je da je tokom nevremena došlo i do požara u jednoj radnji u Guči i da je pričinjena velika materijalna šteta.

"Vatrogasne službe još ispumpavaju vodu iz dvorišta, pošto je pala velika količina kiše“. Borić je naglasio da je grad padao oko 20 minuta i da se još nije otopio, dodajući da je jak vetar čupao drveće i da je na Lukoilovoj pumpi na ulasku u Guču vetar odneo deo nastrešice.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nevreme u centralnoj Srbiji

Izvor: RTS, 07.Avg.2010

Jako nevreme zahvatilo kasno posle podne okolinu Gornjeg Milanovca, a nekoliko sela ostalo bez struje. Nevreme i u Guči, gde je grad pričinio veliku štetu poljoprivrednim kulturama...U kasnim popodnevnim satima jako nevreme zahvatilo je gornjomilanovačku opštinu. Pričinjena je velika šteta na...

Nastavak na RTS...

Grad opustošio useve

Izvor: RTS, 08.Avg.2010, 11:30

U opštini Lučani proglašeno vanredno stanje u nekoliko sela pošto je jučerašnje nevreme u Guči i okolini pričinilo velike štete na usevima i stambenim objekatima. Olujni vetar, kiša i grad oštetilo poljoprivredne kulture i objekte i u gornjomilanovačkoj opštini...Izuzetno jako nevreme juče...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.