Grad opustošio useve

Izvor: RTS, 08.Avg.2010, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad opustošio useve

U opštini Lučani proglašeno vanredno stanje u nekoliko sela pošto je jučerašnje nevreme u Guči i okolini pričinilo velike štete na usevima i stambenim objekatima. Olujni vetar, kiša i grad oštetilo poljoprivredne kulture i objekte i u gornjomilanovačkoj opštini.

Izuzetno jako nevreme juče je zahvatilo Guču, Lučane, Divčibare i suvoborska sela Pranjani i Družetići kod Gornjeg Milanovca. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Grad veličine oraha padao je 20 minuta i uništio povrtnjake i njive pod kukuruzom.

Nevreme je potpuno uništilo poljoprivredne useve, voćnjake i oštetilo na stotine stambenih i poslovnih objekata.

Pravu pustoš napravila je oluja koja je čupala drveće, skidala krovove sa kuća i lomila oluke u selima Turica, Vranjica i Veles, nedaleko od Guče.

Predsednik opštine Lučani Slobodan Jovović proglasio je vanredno stanje u ovom delu Dragačeva i zatražio pomoć vlade u saniranju ogromnih šteta, navodeći da je ovo treći put u poslednjih mesec dana da oluja i grad nanose ogromne štete putevima, građevinama i usevima u ovom kraju.

Olujni vetar sa gradom u gotovo isto vreme skidao je krovove i uništavao useve u nekoliko sela pod Suvoborom u opštini Gornji Milanovac.

Zbog tog nevremena, Pranjani, Družetići i deo Leušića više časova bili su bez električne struje i telefonskih veza, pošto je oluja oborila i dva električna stuba od betona.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.