Modna kompanija slavi vek postojanja

Izvor: B92, 25.Okt.2020, 15:58

Modna kompanija slavi vek postojanja

Firenca -- Modna kompanija Guči koju je pre gotovo jednog veka osnovao italijanski biznismen i modni dizajner iz Firence slavi 100 godina postojanja.

Naime, kompaniju je 1921. godine osnovao Gučio Guči, kao firmu za proizvode od kože.

Međutim, kuća je poslovno procvetala pod vođstvom njegovog sina Alda, koji je popularizovao brend širom sveta.

Pedesetih godina predstavljaju zaštitni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << znak, inspirisan oblikom sedla, koji ubrzo postaje simbol luksuza. Gučio Guči je osmislio mnoge klasike koji su i danas simbol retro elegancije, piše Kliks.

Njihovi modni dodaci poput cipela i kravata, ali i torbica s bambusovom ručkom ulaze u istoriju mode kao neki od ključnih elemenata dobrog stila.

Logo je kreiran šezdesetih godina, a kombinuje dva slova G. Prvi parfem lansiran je sredinom sedamdesetih, pod imenom No.1.

Devedesetih godina na mesto kreativnog direktora stiže Tom Ford, koji brend uvodi u novi, luksuzni svet.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MODNA KOMPANIJA SLAVI VEK POSTOJANJA Italijanska klasika kao simbol elegancije

Izvor: Blic, 25.Okt.2020

Modna kompanija Guči, koju je pre gotovo jednog veka osnovao italijanski biznismen i modni dizajner iz Firence, slavi 100 godina postojanja. Naime, firmu je 1921. godine osnovao Gučio Guči, kao firmu za proizvode od kože.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.