Južnjaci najbolji u Guči - prva truba Bojničanin, najbolji orkestar iz Vladičinog Hana

Izvor: JužneVesti.com, 08.Avg.2022, 13:10

Južnjaci najbolji u Guči - prva truba Bojničanin, najbolji orkestar iz Vladičinog Hana

61. ”Dragačevski sabor trubača” u Guči u potpunosti su obeležili trubači sa juga Srbije kojima su ove godine pripale skoro sve nagrade. Za najboljeg trubača stučni žiri proglasio je Elvisa Bajramovića iz Bojnika, dok je u konkurenciji orkestara titulu najboljeg poneo ansambl Bojana Krstića iz Vladičinog Hana.

Posle 2019. godine, kada je takođe proglašen za najboljeg trubača u Guči, Elvis Bajramović >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ponovio je taj uspeh pa je tako ”zlatna truba” ostala u Bojniku, nakon prošlogodišnje pobede Kristijana Azirovića.

Elvis Bajramović drugi put proglašen najboljim trubačem Sabora; foto: Fejsbuk Elvis BajramovićI ostale pojedinačne nagrade za najbolje trubače osvojio je jug - druga truba Sabora je Vladimir Ivanović iz Zagužanja kod Surdulice, čiji je orkestar prošle godine u Guči proglašen za najbolji, dok je treća truba Kristijan Trajković iz Vranja.

U konkurenciji 16 trubačkih orkestara, za najbolji je žiri proglasio orkestar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana. Drugo mesto zauzeo je orekstar Siniše Stankovića iz surduličkog Zagužanja, dok je treći orkestar Stefana Mladenovića iz Vranja.

Najbolji bubnjar je Emanuel Zećirović iz orkestra Isidora Zećirovića iz Bojnika, a najbolji basista je Stefan Ibrahimović iz Vranja.

Nagradu za najbolje odsvirano kolo dobio je orkestar "Timočki veseljaci" iz Knjaževca, a za najbolje odsviranu narodnu pesmu nagrađen je orkestar Željka Stefanovića i Aleksandra Petronijevića iz Arilja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.