Guča ostaje bez sponzora?

Izvor: BKTV News, 10.Jun.2014, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Guča ostaje bez sponzora?

Slobodan Jolović, poverenik SNS u Lučanima, optužio organizatore tradicionalne trubačke fešte. Spor opštinske uprave i centra za kulturu oko nabavke.

Nekadašnji predsednik opštine Lučani i prvi čovek Saborskog odbora Slobodan Jolović, poverenik OO SNS u ovom mestu, pozvao je u ponedeljak organizatore Sabora trubača u Guči “da se uozbilje“.
Ukazao je na problem u organizaciji ove >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << manifestacije, a razlog je kako smatra Jolović, neznanje, samovolja pojedinaca i nekompetentnost. Naveo je da postoji opasnost da Sabor ostane bez sponzorskih prihoda, što bi moglo da ugrozi manifestaciju, zbog čega je zatražio ostavku celog rukovodstva.Prema njegovim rečima, Republička komisija za zaštitu prava u postupku javnih nabavki nedavno je u celini poništila otvoreni postupak javne nabavke usluga za pribavljanje sredstava za finansiranje Dragačevskog sabora trubača, koji će se ove godine održati od 6. do 10. avgusta.
Osporen je način na koji je sačinjena konkursna dokumentacija.
“Da je postupak nezakonito pokrenuo Adam Tadić (SPS), govori i činjenica da je na sednici lokalnog parlamenta tek dva meseca posle otvorenog postupka izmenjena odluka o organizaciji ove manifestacije tako što je nadležnost sa opštinske uprave preneta na Centar za kulturu, čiji je direktor upravo Tadić. Zbog toga bi se reklo da ovde ima elemenata klasične zloupotrebe službenog položaja, koja pokreću i krivičnu odgovornost”,rekao je Jolović.
Sumnja se da su uslovi diskriminatorski i da je reč o favorizovanju jednog od ponuđača bliskog partiji kojoj pripada Tadić.
Novosti saznaju je još pod znakom pitanja učešće trubačkih orkestara iz zapadne Srbije na ovogodišnjem 54. Saboru. Nezvanično, kapelnici su postavili uslov Tadiću – da će se pojaviti na Saboru ukoliko im bude plaćao dnevnicu od 500 evra po orkestru.
Izvor: novosti.rs
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.